Over mij

In mijn jeugd ben opgegroeid in de stad, maar had gelukkig ouders die ervoor zorgden dat we veel tijd in de natuur konden doorbrengen: samen fietsen of wandelen in de bossen, een vakantie op de boerderij, bosbessen plukken op de Amerongse berg (en zelf jam maken!), weekenden weg om alles wat groeit en bloeit te ervaren. Dat buiten zijn had altijd een positief effect op mij en gaf een heerlijk vrij gevoel!

Ook later, toen ik in het onderwijs werkte, zag ik de kracht van de natuur. Door boerderijeducatie en een project “De Natuur als Leerschool” kon ik als leerkracht ervaren dat kinderen die veel buiten waren minder gedragsproblemen hadden.

Toen ik besloot uit het onderwijs te stappen was de keuze voor mij gemakkelijk: ik wilde iets gaan doen met en in de natuur, de beleving van de seizoenen en de zorg voor deze natuurlijke omgeving. Ik volgde een opleiding aan de Warmonderhof en werd biologisch tuinder. Nu wil ik mijn kennis en ervaring inzetten zodat ook anderen de positieve en energieke werking kunnen ondervinden van het regelmatig buiten bezig zijn en met de aangeleerde ecologische principes zelf aan de slag kunnen in eigen huis, tuin en directe omgeving!